juustu kuivatamine ja säilitamine
3 posters
VÄIKETALUNIKUD :: toidusaadused :: juust
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
juustu kuivatamine ja säilitamine
vormis võib juustu hoida ööpäeva, vahel seda pöörates ja soola peale riputates. pärast võib juustu kuivatada paar päeva suitsuahjus, aegajalt juustu keerates. tahma võib juustult maha pesta ja pärast suitsutamist saab juustu panna laagerduma vilja sisse. laagerdumiskoht ei tohiks olla liiga jahe. laagerdumine võib kesta kuid või ka aastaid.
Re: juustu kuivatamine ja säilitamine
Mina tegin juustuvalmistamisega alles algust, aga kasutan piimhappebaktereid ja kuivatatud laapi. 1 väike pakike pulbrit on 50-e liitri piima kohta, aga olen selle pooleks jaganud.
Juustu valmistamisest leiab Eestist vähe teavet, aga mujalt maailmast saab asjalikku õpetust koos piltidega.Kui kedagi huvitab, siis võin edaspidi lingi panna.
Juustu valmistamisest leiab Eestist vähe teavet, aga mujalt maailmast saab asjalikku õpetust koos piltidega.Kui kedagi huvitab, siis võin edaspidi lingi panna.
Sooääre- Postituste arv : 12
Join date : 23/05/2011
Asukoht : Läänemaa
Re: juustu kuivatamine ja säilitamine
Võib olla kedagi huvitab see ka, kust laapi ja piimhappebaktereid saab osta.
Tegelikult juustupiimale võib lisada ka bakterite asemel tavalist hapupiima või jogurtit.
Tegelikult juustupiimale võib lisada ka bakterite asemel tavalist hapupiima või jogurtit.
Sooääre- Postituste arv : 12
Join date : 23/05/2011
Asukoht : Läänemaa
Sooääre- Postituste arv : 12
Join date : 23/05/2011
Asukoht : Läänemaa
Sooääre- Postituste arv : 12
Join date : 23/05/2011
Asukoht : Läänemaa
Re: juustu kuivatamine ja säilitamine
Mina tellisin laabi firmast KS Kontor, võtsin vedela laabi ja juuretisena kasutan hapupiima.
koduperenaine- Admin
- Postituste arv : 23
Join date : 07/05/2011
Asukoht : ida-viru
Re: juustu kuivatamine ja säilitamine
Mul laap samast kohast saadud, aga neid juustuteo meetodeid on erinevaid,...võib teha pastoriseerimata kui ka pastoriseeritud piimast,aga
ma arvan, et peaks ikka piima läbi kuumutama,sest kunagi ei tea, millised bakterid peale piimhappebakterite tegutsema hakkavad.
Olen mõned korrad teinud ja kogemused puuduvad.
Soola(NaCl) olen lisanud kuigipalju juustumassile, aga pärast pressimist olen paar päeva leotanud soola lahuses, siis riiulile kuivama.
Eks sellega jändamist on ja laagerdamiseks peaks olema omaette ruum, aga noh...!
ma arvan, et peaks ikka piima läbi kuumutama,sest kunagi ei tea, millised bakterid peale piimhappebakterite tegutsema hakkavad.
Olen mõned korrad teinud ja kogemused puuduvad.
Soola(NaCl) olen lisanud kuigipalju juustumassile, aga pärast pressimist olen paar päeva leotanud soola lahuses, siis riiulile kuivama.
Eks sellega jändamist on ja laagerdamiseks peaks olema omaette ruum, aga noh...!
Sooääre- Postituste arv : 12
Join date : 23/05/2011
Asukoht : Läänemaa
VÄIKETALUNIKUD :: toidusaadused :: juust
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Permissions in this forum:
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
|
|